Koinusama Sou

Gehoorzaamheid


Als Taïka thuis was, zijn we opzoek gegaan naar een hondenschool met een positieve hondentraining en daar hebben we twee keer per week lessen gevolgd. Taïka ging héél snel vooruit en luisterde echt goed. Door het regelmatig bezoek aan de puppyklas ging de socialisatie van Taïka verder. Van een klas naar de andere was Taika snel in de hoogste klas van de school en ik zag dat ze het niet meer leuk vond om daar één uur te staan en dezelfde oefeningen te doen. Ook als alles niet perfect was heb ik besloten om, na 14 maanden gehoorzaamheid te hebben gevolgd, te stoppen en om thuis trucjes die ik wou aan te leren.

Voor Yuuna was het ongeveer hetzelfde. Toen ze thuis aankwam was ze al 3 maanden oud en we zijn dan direct naar de hondenschool geweest en gehoorzaamheid gevolgd. Yuuna, die wat kalmer was, was een echte engel en bewoog op het terrein gewoon niet, bleef aan de voet en volgde me perfect. Ik zag dat het niks voor haar was. Mijn doel was gewoon de basis commando's aan te leren. Toen ik met Taïka gestopt ben, heb ik besloten om ook met Yuuna te stoppen.

Vandaag werk ik met de twee in de tuin maar ook tijdens onze dagelijkse wandelingen, ... Kortom, overal waar het mogelijk is en ze luisteren allebei héél goed.

Agility


Samen met Taïka ben ik begin 2018 aan agility begonnen en tot mijn grootste verbazing, gaat ze heel snel vooruit. Ze is van niks bang en loopt zonder te aarzelen elke obstakel. Het is zo leuk om haar zo enthousiast te zien dat ik zeker ben dat ze het graag doet.

Wat Yuuna betreft, is ze ermee in oktober begonnen. Het is dus echt nieuw voor haar en we zijn nog in de ontdekkingfase. Aangezien Yuuan heel kalm is, hopen we dat deze discipline haar zal stimuleren.

Canicross


Cani-cross is een discipline dat we van tijd tot tijd beoefenen zowel met Taïka als met Yuuna. We zijn heel traag begonnen en geleidelijk leren de honden hoe ze moeten lopen, niet altijd snuffelen, ...

Shiba-wandelingen​


Heel regelmatig - ongeveer een keer per maand - nemen we deel aan wandelingen tussen shiba's. Af en toe komen er ook Akita's erbij. Deze wandelingen worden door een vriendin georganiseerd. We kunnen soms met een heel groep zijn, met meer dan 30 shiba's aanwezig. Het neemt vaak plaats bij het kasteel van Terhulpen of in het Domein Drie Fonteinen te Vilvoorde, maar we zijn ook bereid om wat verder te rijden. Dan kunnen we nieuwe plaatsen ontdekken en nieuwe shiba vrienden ontmoeten.

Tijdens het weekend wandelen we ook graag in kleinere groepen (met twee of drie personen). Hier kunt u Taïka en Yuuna met een paar vrienden zien.

Dog show


Sinds Yuuna thuis is, hebben we aan verschillende dogshowen deelgenomen. Eerst zijn we ermee begonnen uit nieuwsgierigheid en dan hadden we gewoon zin om het verder te doen. Tijdens die lange dagen, hebben we de gelegenheid om familieleden te zien, om met vrienden te zijn, nieuwe fokkers te ontmoeten, ....

De uitslag van elke dogshow was altijd heel positief en bemoedigend om het blijven doen..

Pension


Na het oppassen op Meiko, de shiba van een vriendin, tijdens een tiental dagen, had ik echt zin om af en toe andere honden thuis te verwelkomen. Tot nu toe hebben we alleen maar shiba's thuis gehad maar we zouden het wel goed zien zitten om ook andere rassen te hebben. Een teefje of een reutje maakt niet veel uit, ze mogen voor het weekend, voor een hele week of zelfs voor een langere periode thuis komen. Met toegang tot onze tuin, de speelmomenten, wandelingen in bossen, parken, velden, ... zal uw hond geen tijd hebben om zich te vervelen.